fbpx

Zelfgemaakte Vegan tzatziki

Vegan tzatziki is heerlijk over de spiesjes van de barbecue, op de borrelplank als dipsaus of te gebruiken als saus over je pitabroodje met falafel. Eigenlijk is deze vegan tzatziki altijd een goed idee. Vanwege de limoen, komkommer en de dille is het een lichte en frisse saus.  Binnen no-time staat deze op tafel, is net zo lekker als de Griekse variant en een stuk gezonder. Heb je nog iets over? Geen probleem. In de koelkast blijft de tzatziki nog zo’n 4 dagen goed en de dikt deze nog wat in. 

Ingrediënten
  • 1 komkommer
  • 1/2 rode peper
  • 1/4 van de schil van de limoen
  • 1/4 limoensap
  • 250 ml soja yoghurt (naturel)
  • 2 eetlepels dille
  • 1 teentje knoflook
Benodigdheden
  • Snijplank
  • Een grote kom
  • Een rasp
  • Een scherp mes
  • Een theelepel
Stap 1 

Was de komkommer. Snijd deze in twee gelijke stukken. Haal met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd vervolgens de komkommer in kleine en gelijke blokjes.

Stap 2

Was de rode peper en snijd deze in twee gelijke stukken. Haal vervolgens uit de ene helft de zaadlijst, anders gaat de pepersmaak overheersen. Snijd vervolgens de halve peper in hele kleine en gelijke stukjes.

Stap 3

Was de limoen en snijd deze in vier gelijke partjes. Knijp 1/4 deel limoensap uit boven een kom en voeg daar de limoenrasp aan toe.  

Snijd een teentje knoflook in hele fijne en kleine blokjes. Voeg deze vervolgens toe aan de kom.

Stap 4

Voeg de komkommer en de peper toe aan de kom. Doe hier vervolgens de 250 ml sojayoghurt bij en de twee eetlepels dille. Roer alle ingrediënten door elkaar.

Tip: Heb je verse dille? Dan zijn twee takjes voldoende.

Stap 6

Giet de saus in een mooi bakje. Om het geheel helemaal af te maken garneer je het met een schijfje limoen, peper en wat dille.

Tip:
 Wil je een wat dikkere structuur zodat je het ook kan smeren op een cracker of op brood? gebruik dan plantaardige kwark. Maar je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor de echte Griekse yoghurt.

Zet het op tafel bij de barbecue of de borrel.

Genieten maar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Open chat
Hi, waar kan ik je mee helpen?