fbpx

Vegan bananenbrood met zaden en pitten

Zin om iets te bakken alleen geen idee wat? Kies dan voor dit heerlijke vegan bananenbrood met zaden en pitten. Simpel, voedzaam en bijna alle ingrediënten heb je wel in huis. Daarnaast kun je met eindeloos variëren met het recept. Dit brood is niet alleen lekker als ontbijt of lunch, maar ook een heerlijk tussendoortje.  Binnen no-time is het brood helemaal op!

Benodigdheden:

– 175 gram Volkorenmeel
– 50 gram Havermeel ( havermout even fijnmalen in de mixer)
– 100 milliliter Plantaardige melk naar keuze
– 3 grote bananen
– 3 a 4 Dadels 
– Pitten en Zaden naar keuze
– 25 – 30 gram walnoten 
– 1 theelepel Baking soda 
– 1,5 theelepel Bakpoeder 1,5 tl
– 1 theelepel Appelazijn of Citroensap ‘
– snufje zout
– 1 vanillestokje
 
– Bakblik
– Mixer/blender
– Aluminiumfolie
 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Weeg alle ingrediënten af en bekleed de vorm met bakpapier of folie. Zo hoef je geen extra boter of olie te gebruiken. Heb je een silicone vorm dan heb je geen van beide nodig. 

Week de dadels 10 minuten in heet water zodat ze zachter worden en makkelijker te mixen zijn. Doe de bananen in de keukenmachine en voeg de dadels in stukjes toe. Schenk de plantaardige melk en vanille toe en mix het geheel tot een papje. Schep het mengsel vervolgens in een kom en voeg hier het zout, bakpoeder, volkorenmeel en havermeel aan toe. Doe de appelazijn in een kommetje en voeg het baking soda toe, dit gaat een beetje schuimen. Dit mengel meng je door het beslag en roer je er goed doorheen. Als laatste voeg je een handje walnoten toe in stukjes en eventueel nog wat pitten en zaden. Nu kun je het beslag in een ingevette of een siliconen cakevorm doen. Mocht je nog garnering aan de bovenkant willen dan kun je nog een extra banaan doormidden snijden en deze er boven op leggen.

Bak het bananenbrood ongeveer in 45 tot 60 minuten gaar. Twijfel je of het brood gaar is? Prik er even in met een satéprikker of vork, als er geen deeg blijft plakken is het bananenbrood klaar. Keer de bakvorm om en laat het brood nog 15 minuten afkoelen op een plank of bord met een theedoek erover. 

Serveer tip: Smeer er een laagje 100% pindakaas overheen en smullen maar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Open chat
Hi, waar kan ik je mee helpen?