3 ๐ก๐๐๐ซ๐ฅ๐ข๐ฃ๐ค๐ ๐๐ง ๐ฆ๐๐ค๐ค๐๐ฅ๐ข๐ฃ๐ค๐ ๐ซ๐๐๐๐ฉ๐ญ๐๐ง ๐๐ข๐ ๐๐ข๐ฃ๐๐ซ๐๐ ๐๐ง ๐๐๐ง ๐ก๐๐ญ ๐ฏ๐๐ซ๐ก๐จ๐ ๐๐ง ๐ฏ๐๐ง ๐๐ ๐๐๐ง๐ฆ๐๐๐ค ๐ฏ๐๐ง ๐ฌ๐๐ซ๐จ๐ญ๐จ๐ง๐ข๐ง๐. ๐๐ญ๐ด ๐ซ๐ฆ ๐ฉ๐ฆ๐ต ๐ฃ๐ญ๐ฐ๐จ ๐ท๐ข๐ฏ ๐ธ๐ฐ๐ฆ๐ฏ๐ด๐ฅ๐ข๐จ ๐ฉ๐ฆ๐ฃ๐ต ๐จ๐ฆ๐ญ๐ฆ๐ป๐ฆ๐ฏ ๐ธ๐ฆ๐ฆ๐ต ๐ซ๐ฆ ๐ฅ๐ข๐ต ๐ฅ๐ฆ ๐ช๐ฏ๐จ๐ณ๐ฆ๐ฅ๐ชรซ๐ฏ๐ต๐ฆ๐ฏ ๐ฅ๐ช๐ฆ ๐ช๐ฏ ๐ฅ๐ฆ๐ป๐ฆ ๐ณ๐ฆ๐ค๐ฆ๐ฑ๐ต๐ฆ๐ฏ ๐ป๐ช๐ซ๐ฏ ๐ท๐ฆ๐ณ๐ธ๐ฆ๐ณ๐ฌ๐ต ๐ฉ๐ฆ๐ต ๐ข๐ฎ๐ช๐ฏ๐ฐ๐ป๐ถ๐ถ๐ณ ๐ต๐ณ๐บ๐ฑ๐ต๐ฐ๐ง๐ข๐ข๐ฏ ๐ฃ๐ฆ๐ท๐ข๐ต๐ต๐ฆ๐ฏ, ๐ธ๐ข๐ต ๐ป๐ฐ๐ณ๐จ๐ต ๐ท๐ฐ๐ฐ๐ณ ๐ฅ๐ฆ ๐ข๐ข๐ฏ๐ฎ๐ข๐ข๐ฌ ๐ท๐ข๐ฏ ๐ด๐ฆ๐ณ๐ฐ๐ต๐ฐ๐ฏ๐ช๐ฏ๐ฆ. Ik heb het dan o.a over banaan, avocado, spinazie, noten, zaden, zilvervliesrijst, vis en vlees. ๐๐ฆ๐ฃ ๐ซ๐ฆ ๐ฆ๐ฆ๐ฏ ๐ต๐ฆ๐ฌ๐ฐ๐ณ๐ต ๐ฆ๐ฆ๐ต ๐ฅ๐ข๐ฏ ๐ฆ๐ฆ๐ฏ๐ด ๐ท๐ข๐ฌ๐ฆ๐ณ ๐ฅ๐ฆ๐ป๐ฆ ๐ฑ๐ณ๐ฐ๐ฅ๐ถ๐ค๐ต๐ฆ๐ฏ ๐ฆ๐ฏ ๐ฑ๐ณ๐ฐ๐ฃ๐ฆ๐ฆ๐ณ ๐ฅ๐ฆ ๐ณ๐ฆ๐ค๐ฆ๐ฑ๐ต๐ฆ๐ฏ ๐ฆ๐ฆ๐ฏ๐ด ๐ถ๐ช๐ต!
Kabeljauw met zilvervliesrijst en sperziebonen
Benodigdheden voor 1 portie:

-
75 gr Zilvervliesrijst, onbereid
-
150 gr Kabeljauw
-
1 el Olijfolie (voor bakken)
-
250 gr Sperziebonen
-
1 el Sojasaus
-
1tl Sesamzaad
-
ยฝ teentje Knoflook
-
1 tl Gemberpoeder
-
Snufje peper & zout
Bereidingswijze 1. Kook de rijst volgens de verpakking. 2. Dop ondertussen de sperziebonen en kook ze gaar in 8 โ 10 min 3. Hak de knoflook fijn 4. Meng in een kom de sojasaus met knoflook en gemberpoeder 5. Verwarm de wok en voed de sperziebonen met de sojasaus toe. Roerbak op hoog vuur. 6. Bestrooi de kabeljauw met peper & zout. Bak in ongeveer 4 min per kant gaar. 7. Schep alles op en garneer met sesamzaad.
Havermout met banaan & noten (vegan)
Benodigdheden voor 1 portie

-
5 gr Kokosrasp
-
10 gr Amandelen, ongezouten
-
40 gr Havermout
-
ยฝ Banaan
-
1 Dadel, gedroogd of vers
-
200 ml Amandelmelk, ongezoet
-
1 tl Kaneel
Bereidingswijze 1.ย Snijd de dadel in kleine stukjes. Doe deze samen met de havermout, amandelmelk en kaneel in een pannetje. 2. Laat het geheel even pruttelen voor 10 minuten. Roer ondertussen door het papje. 3. Pel de banaan en snijd deze in plakjes. hak de amandelen en walnoten grof. 4. Doe de havermout in een bakje, verdeel de noten eroverheen en top af met wat kokosrasp.
Volkorenbrood met gebakken ei, avocado en spinazie

-
0,5 Avocado
-
2 sneetjes zuurdesembrood
-
2 kleine eieren
-
1 el Olijfolie (voor bakken)
-
10 gr Kiemgroente
-
20 gr Babyspinazie – 20 gram
-
Snufje Peper en zout
Bereidingswijze 1.ย Verhit de olijfolie in een pan, breek de eieren erboven en bak ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout 2. Snijd ondertussen de avocado open, verwijder de schil en snijd in plakjes. Verdeel de avocado over de boterhammen. Beleg de boterhammen met spinazie 4. Leg de gebakken eieren op de boterhammen en verdeel de kiemgroenten eroverheen.
Wil je een gezonde relatie met voeding en daarbij een leefstijl die bij jou past? Waarbij je in balans bent en kan blijven genieten van jouw favoriete gerechten? Samen gaan we hiermee aan de slag! Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan of meld je aan voor mijn Gezond Genieten programma.
Liefs, Marieke