Met deze recepten verhoog jij je serotonine aanmaak

3 ๐ก๐ž๐ž๐ซ๐ฅ๐ข๐ฃ๐ค๐ž ๐ž๐ง ๐ฆ๐š๐ค๐ค๐ž๐ฅ๐ข๐ฃ๐ค๐ž ๐ซ๐ž๐œ๐ž๐ฉ๐ญ๐ž๐ง ๐๐ข๐ž ๐›๐ข๐ฃ๐๐ซ๐š๐ ๐ž๐ง ๐š๐š๐ง ๐ก๐ž๐ญ ๐ฏ๐ž๐ซ๐ก๐จ๐ ๐ž๐ง ๐ฏ๐š๐ง ๐๐ž ๐š๐š๐ง๐ฆ๐š๐š๐ค ๐ฏ๐š๐ง ๐ฌ๐ž๐ซ๐จ๐ญ๐จ๐ง๐ข๐ง๐ž. ๐˜ˆ๐˜ญ๐˜ด ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฃ๐˜ญ๐˜ฐ๐˜จ ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ธ๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ด๐˜ฅ๐˜ข๐˜จ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ฃ๐˜ต ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ป๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ธ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ต ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ฅ๐˜ชรซ๐˜ฏ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฅ๐˜ช๐˜ฆ ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ป๐˜ฆ ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ค๐˜ฆ๐˜ฑ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ป๐˜ช๐˜ซ๐˜ฏ ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ธ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฌ๐˜ต ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ข๐˜ฎ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ฐ๐˜ป๐˜ถ๐˜ถ๐˜ณ ๐˜ต๐˜ณ๐˜บ๐˜ฑ๐˜ต๐˜ฐ๐˜ง๐˜ข๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ท๐˜ข๐˜ต๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฏ, ๐˜ธ๐˜ข๐˜ต ๐˜ป๐˜ฐ๐˜ณ๐˜จ๐˜ต ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ข๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ข๐˜ฌ ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ด๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ต๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ฆ. Ik heb het dan o.a over banaan, avocado, spinazie, noten, zaden, zilvervliesrijst, vis en vlees. ๐˜๐˜ฆ๐˜ฃ ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฌ๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ต ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ด ๐˜ท๐˜ข๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ป๐˜ฆ ๐˜ฑ๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ฅ๐˜ถ๐˜ค๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฑ๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ค๐˜ฆ๐˜ฑ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ด ๐˜ถ๐˜ช๐˜ต!

Kabeljauw met zilvervliesrijst en sperziebonen

Benodigdheden voor 1 portie:

  • 75 gr Zilvervliesrijst, onbereid

  • 150 gr Kabeljauw

  • 1 el Olijfolie (voor bakken)

  • 250 gr Sperziebonen

  • 1 el Sojasaus

  • 1tl Sesamzaad

  • ยฝ teentje Knoflook

  • 1 tl Gemberpoeder

  • Snufje peper & zout

Bereidingswijze 1. Kook de rijst volgens de verpakking. 2. Dop ondertussen de sperziebonen en kook ze gaar in 8 โ€“ 10 min 3. Hak de knoflook fijn 4. Meng in een kom de sojasaus met knoflook en gemberpoeder 5. Verwarm de wok en voed de sperziebonen met de sojasaus toe. Roerbak op hoog vuur. 6. Bestrooi de kabeljauw met peper & zout. Bak in ongeveer 4 min per kant gaar. 7. Schep alles op en garneer met sesamzaad.

Havermout met banaan & noten (vegan)

Benodigdheden voor 1 portie

  • 5 gr Kokosrasp

  • 10 gr Amandelen, ongezouten

  • 40 gr Havermout

  • ยฝ Banaan

  • 1 Dadel, gedroogd of vers

  • 200 ml Amandelmelk, ongezoet

  • 1 tl Kaneel

Bereidingswijze 1.ย Snijd de dadel in kleine stukjes. Doe deze samen met de havermout, amandelmelk en kaneel in een pannetje. 2. Laat het geheel even pruttelen voor 10 minuten. Roer ondertussen door het papje. 3. Pel de banaan en snijd deze in plakjes. hak de amandelen en walnoten grof. 4. Doe de havermout in een bakje, verdeel de noten eroverheen en top af met wat kokosrasp.

Volkorenbrood met gebakken ei, avocado en spinazie

Benodigdheden
  • 0,5 Avocado

  • 2 sneetjes zuurdesembrood

  • 2 kleine eieren

  • 1 el Olijfolie (voor bakken)

  • 10 gr Kiemgroente

  • 20 gr Babyspinazie – 20 gram

  • Snufje Peper en zout

Bereidingswijze 1.ย Verhit de olijfolie in een pan, breek de eieren erboven en bak ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout 2. Snijd ondertussen de avocado open, verwijder de schil en snijd in plakjes. Verdeel de avocado over de boterhammen. Beleg de boterhammen met spinazie 4. Leg de gebakken eieren op de boterhammen en verdeel de kiemgroenten eroverheen.

Wil je een gezonde relatie met voeding en daarbij een leefstijl die bij jou past? Waarbij je in balans bent en kan blijven genieten van jouw favoriete gerechten? Samen gaan we hiermee aan de slag! Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan of meld je aan voor mijn Gezond Genieten programma.

Liefs, Marieke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

MaeVitae draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches