6 tips voor een goed en energiek gevoel

Iedereen wil graag opstaan met een goed en fijn gevoel. Je dag begint al positief wat vaak een doorwerking heeft op de hele dag. Daarnaast heb je minder last van stress, functioneer je beter op je werk en sta je positiever in het leven. Maar stel dat je moeite hebt met opstaan? Of krijg je weinig energie van je baan? Ik geef jou tips hoe jij je toch goed en energiek kunt voelen gedurende de dag. Want jij kan daar vandaag nog een verschil niet maken!

Tip 1: Ga 20 minuten de natuur in

Zoek de natuur dagelijks op. Onderzoeken hebben bewezen, als je elke dag minimaal 20 minuten in de natuur wandelt je sneller tot rust komt. Je bloeddruk gaat omlaag, je krijgt meer energie waardoor jij je ook beter voelt. Andere voordelen van het zijn in de natuur is dat je beter kunt nadenken en het stress verminderd. Kortom, zoek het park op in de buurt of ga lekker naar het bos voor een herfstwandeling. Je zal merken dat je rustiger wordt en meer ontspannen bent tijdens en na het zijn in de natuur.

Tip 2: Draai de muziek die bij je past

Muziek kan jouw stemming bepalen. Kies vrolijke nummers als je meer energie nodig hebt. Meestal merk je binnen 10 minuten al verschil. Heb je eindelijk even tijd voor jezelf of is het jouw geniet moment van de dag? Luister naar muziek waar jij relaxed en ontspannen van wordt. Kies voor jazz of houd je meer van klassieke en instrumentale muziek met een laag tempo. Je zal merken dat je binnen een paar minuten al een heel ontspannen gevoel . ervaart. Voor elk moment van de dag. Voor elke emoties of gemoedstoestand is er wel een passende playlist.

Zelf luister ik graag naar radio 538 of mijn favoriete nummers waar ik vrolijk van wordt. Wil ik meer ontspannen kies ik voor de playlist; Lazy Sunday op Spotify.

Tip 3: Ga lekker sporten of bewegen

Dagelijks bewegen is niet alleen goed voor ons lichamelijke gezondheid, maar ook voor onze mentale gezondheid mag regelmatig bewegen/sporten niet ontbreken. Ben je vaak moe na het werk? Ga even een rondje wandelen of duik de sportschool in. Je geeft je energiepeil een boost. Wanneer je beweegt zorgen je hart en longen ervoor dat je bloed door het lichaam circuleert waardoor jij  meer zuurstof binnenkrijgt. Het gevolg? Jij voelt je weer energiek en fit.  Andere voordelen van elke dag bewegen is dat je concentratie verbetert, je valt makkelijker in slaap en je kan beter omgaan met tegenslagen.

Tip 4: Zorg voor voldoende slaap

Slaap is erg belangrijk. We slapen namelijk zo’n een derde van ons leven. Goed en voldoende slapen heeft veel positieve effecten op ons: je voelt je gelukkiger, hebt een beter geheugen en veel energie. Waardoor je overdag lekker uitgerust bent en veel activiteiten kunt ondernemen.

Heb je moeite met inslapen of doorslapen? Ga meer bewegen, zet je telefoon 2 uur voor het slapen gaan uit of lees eens een boek voor het naar bed gaan. Je zal merken dat je niet alleen sneller in slaap valt, maar ook beter slaapt.  Sport niet kort voor je naar bed gaat, want dan ben je te energiek om in slaap te vallen.

Tip 5: Krijg energie van de kleur oranje

Wist je dat de kleur oranje je meer energie geeft? Het je vrolijk maakt, opbeurend is en het plezier en enthousiasme uitstraalt? Nee? ik ook niet, tot dat ik het tegenkwam voor dit artikel. Dat sportteams vaak in de kleur oranje spelen is dus met een reden. Wil je ook meer genieten van de kleur oranje? Maak een lekkere herfstwandeling in het bos of kies een achtergrond voor je telefoon/laptop waarin de kleur oranje is verwerkt. 

Tip 6: Lach lekker veel

Lachen is niet alleen leuk, maar ook nog eens hartstikke gezond. Een goede lachbui zorgt ervoor dat je ontspant,  een verlaging in het niveau van de stresshormonen adrenaline en cortisol.

Een leuk weetje: Ons brein kunnen we makkelijk voor de gek houden. Door je mondhoeken omhoog te bewegen, worden we vanzelf vrolijk. Dus of je nu echt hard om iets moet lachen of je doet alsof, je voelt je meteen een stuk vrolijker.

Ben je ook klaar met het sombere of futloze gevoel? Wil jij je weer energiek en fit voelen? Meer zelfvertrouwen en voorgoed afrekenen met eetbuien/emotie-eten? Meld je nu aan voor het 12 weken Gezond & Vitaal coach pakket. Samen gaan wij aan de slag met jouw doelen, zodat jij weer lekker in je vel zit. Meer zelfvertrouwen hebt en barst van de energie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

MaeVitae draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches