fbpx

Pasta come fa la nonna

Pasta zoals oma het maakt

Maak jij wel eens zelf pasta? Hoe doe je dat? Daar heb je toch een pastamaker voor nodig? Lijkt me veel te veel werk en heel ingewikkeld. Vragen die het eerst bij mensen naar boven komen als ze horen dat wij thuis wel eens zelf pasta maken. Aangezien dat reuze meevalt en onze omgeving het erg lekker vindt, wil ik graag met jullie het recept delen. Het is leuk en tegelijk een gezellige bezigheid om met je kind(eren) zelf pasta te maken in de vakantie of het weekend. 

Het leuke aan het zelf maken van pasta is dat je eindeloos kunt variëren met de smaken door het gebruiken van verschillende kruiden,  steeds een andere vorm proberen en  eventueel een vulling. 
Krijg het gevoel alsof je in Italië bent door Italiaanse kruiden toe te voegen en verse basilicum. Wil je het liever bij de basis pasta houden, kies dan voor volkoren bloem of de Farina type 00 bloem, deze is speciaal voor het maken van pasta’s. 

Ingrediënten voor 1 persoon

  • Reken 100 gram Farina type 00 bloem per persoon
  • 1 ei per 100 gram 
  • Snufje Zout
  • Optioneel  Italiaanse kruiden

Benodigdheden

  • Deegroller
  • Keukenweegschaal
  • Klein mesje
  • Grote kom
  • Grote pan
Stap 1

Weeg de juiste hoeveelheid  tipo 00 bloem, reken 100 gram per persoon. Voeg vervolgens het ei en een snufje zout toe. Meng het geheel door elkaar met de hand en kneed ongeveer 10 a 15 minuten tot het een stevige en soepele deegbal is geworden. Laat het rusten voor 30 minuten.

Tip: Wil je extra gele pasta? Voeg dan voor 100 gram bloem 1 ei en 1 eidooier toe.

 

WhatsApp Image 2020-08-06 at 18.17.28 (1)
Stap 2

Zorg voor een schoon aanrecht omdat je hierop het pastadeeg het best kan uitrollen. Strooi wat bloem over het aanrecht zodat het deeg niet gaat plakken, doe ik ook op de deegroller als het pastadeeg erg plakkerig is.
Rol vervolgens de bol helemaal uit, ongeveer 0.5 cm dik.Stap 3

Bestrooi de bovenkant van je plak deeg ruim met bloem. Rol van onderop de plak in een sigaar vorm/rol. 

Stap 4

Maak je mes een klein beetje nat en snijd de pasta eerst in partjes van 1 à 2 centimeter breed.  Vervolgens rol je deze goed uit en snijd tagliatelle van 1 centimeter of dunner als je spaghetti wilt maken.  Bestrooi de gesneden slierten met bloem en rek deze een beetje uit. Dit doe je omdat ze in het water weer een beetje krimpen. 

Tip: Doe dit op een met bloem bestrooid oppervlak.

WhatsApp Image 2020-08-06 at 18.17.26 (1)
Stap 5

Tot slot hoeft zelfgemaakte pasta, afhankelijk van de dikte, niet lang te koken. Houd een kooktijd van 2-3 minuten aan voor al dente en 3-4 minuten voor gaar.

Maaltijd tip: Voeg bijvoorbeeld vegetarische kip stukjes toe of mozzarella en vergeet geen lekkere saus te maken. Om het helemaal af te maken kun je er verse basilicumblaadjes opleggen en nog wat Italiaanse kruiden erover heen strooien. Eet smakelijk!

Tip: Serveer deze zelfgemaakte pasta bijvoorbeeld met zelfgemaakte bolognese- of een pesto saus.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Open chat
Hi, heb je een vraag over de producten van Forever of over een van de coaching-pakketten? Stel deze hier!