fbpx

Mijn naam is Marieke en vanuit mijn eigen ervaring wil ik jou inspireren, motiveren en helpen om jezelf terug te vinden. Ik ga jou leren en laten ervaren dat  voeding vóór je kan werken i.p.v. tegen je. Dat voeding een medicijn kan zijn wanneer jij last hebt van lichamelijke klachten of ziekte. Je hebt immers voeding nodig om gezond, fit en energiek te zijn.
Ik geef jou de kennis om je lichaam te voeden en help jou op weg om een gezonde en gelukkige versie van jezelf te worden!

Mijn visie op gezonde voeding is: Alles zo puur en onbewerkt mogelijk. Zo weet je zeker dat je lichaam alle voedingstoffen binnen krijgt die ze nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren en gezond te blijven. Daarnaast houd ik rekening met de adviezen van Richtlijnen Gezonde Voeding van de Gezondheidsraad (RIVM). Deze zijn wetenschappelijk onderbouwd en duidelijk; eet gevarieerd, eet niet teveel en drink alcohol en frisdrank met mate. 

Met mijn coaching help ik jou om voorgoed af te rekenen met jouw (beginnende) eetstoornis,  eetbuien, depressie of overgewicht. Als ervaringsdeskundige weet ik hoe moeilijk het is om een gezonde balans tussen voeding, lichaam en geest te creëren.  Ik heb al ervaren wat jij doormaakt en daarom zie en hoor ik jou en niet de problematiek. 
Het vergt tijd, kracht en doorzettingsvermogen, maar weet  dat je er zoveel moois voor terugkrijgt. Ik wil dat samen met jou de uitdaging aangaan en jouw doelen bereiken!

Mijn verhaal

Vanaf mijn 11de tot 24ste kreeg ik te maken met de eetstoornis anorexia, een sportverslaving, diverse trauma´s en meerdere depressies. Ik heb lang traject gevolgd met intensieve behandelingen waarbij ik mijn zelfverzekerdheid en zelfvertrouwen heb laten groeien. Waarbij ik heb geleerd te geloven en te vertrouwen op mijn eigen IK. En dat ik zoveel meer ben dan de eetstoornis, de sportverslaving en mijn depressie. Zij zijn mij overkomen en hebben mij gevormd tot de vrouw die ik vandaag de dag ben. Dat ik deze weg heb moeten afleggen om er achter te komen hoeveel krachtiger ik ben dan ikzelf dacht en wat ik nu eigenlijk met mijn leven wil. Écht wil. Niet omdat anderen het van mij verwachten of omdat ik denk dat andere iets van mij verwachten. 

De diverse therapieën, mijn persoonlijke ontwikkeling gedurende de jaren en het blijven doorvechten, wakkerde iets in mij aan. Dit was het. Zelf heb ik het zo fijn gevonden om therapie te krijgen van ervaringsdeskundige. Therapeuten die mij begrepen terwijl ik niets hoefde te zeggen. Waarbij ik herkenning en erkenning vond. Die mij niet afkeurde omdat ik een terugval had. Die coach wil ik ook voor jou zijn. Dat jij je verhaal bij me kwijt kunt zonder enige oordeel. Dat ik met jou naar de oorzaak van het probleem ga en we hier samen een passende oplossing voor vinden. Uit ervaring weet ik dat deze methode beter werkt dan alleen maar te focussen op het eetgedrag. Ik wil jou helpen naar een gezond leven. Een gezonde balans tussen jouw fysieke en mentale gezondheid. Ik wil jou leren dat voeding ook vóór je kan werken in plaats van tegen je en dat er meer is dan het getal op de weegschaal. Dat je weer kunt genieten van gezonde voeding, het koken en experimenteren met nieuwe recepten, zonder het tellen van calorieën of ‘verboden’  of ‘slechte’ producten.  Die zijn er namelijk niet.

Weer echt gaan leven

Ook ik heb nog wel eens een off-day, dat ik even niet zo lekker in mijn vel zit. De ene keer weet ik wel de oorzaak en de andere keer is het er gewoon. Maar dit is oké. Je bent echt niet de enige met zulke dagen. Het hoort bij het leven. Op zo’n dag vind ik het fijn om even naar het park te gaan om te wandelen, om wat langer in bed te blijven liggen of om een serie te kijken. Van deze momenten leer je juist. Je groeit. En dat gun ik iedereen. Of je nu wilt afvallen of aankomen, een depressie hebt of kampt met een negatief zelfbeeld. Het kan echt anders en daar wil ik jou bij helpen.

Sporten en gezonde voeding zijn altijd een belangrijk deel van mijn leven geweest, als kind was ik altijd buiten en vond ik koken onwijs leuk. Tot dat ik hierin doorsloeg en het plezier in sporten en fitness verloor. Het werd een obsessie, een ‘moetje’. Gelukkig heb ik hierin ook de balans terug weten te vinden en is sport ook een stok achter de deur op een off-day. Het is niet alleen goed voor ons lichaam maar ook voor onze mind. Zeker wanneer je een depressie of een burn-out hebt, is juist beweging een goed medicijn.

Met mijn coaching help ik jou om je weer jezelf terug te vinden en te ontdekken. Om je fit, energiek en sterk te voelen. Samen zorgen we ervoor dat jij een gezonde relatie met voeding en jezelf ontwikkeld, een leefstijl creëert die bij jou past. Dat je leert om lief te zijn voor jezelf en jezelf accepteert.  En het allerbelangrijkste: dat je weer gaat leven. Leven zonder eetstoornis, depressie of overgewicht. Zonder schuldgevoel, maar echt vanuit jou ‘eigen’ IK

Opleidingen, cursussen & expertise

Opleidingen:
Apothekersassistent (2013)
Lifestylecoach (2019)
Vitaliteitscoach (2020)
Orthomoleculaire voedingstherapeut (heden)

Cursussen:
Ervaringsdeskundige (2017)
Omgaan met cliënten (2017)
Diabetes mellitus type 1 en insuline therapie (2017)

Ondervoeding (2019)
Voeding en medicatie (2019)
Interacties tussen voeding en medicatie (2019)

Veganistische leefstijl (2020)
Voeding en voedingssupplementen (2020)
Obesitas en bariatrische chirurgie (2020)
Darmklachten: Obstipatie en PDS (2020)

Expertise:
Eetstoornissen (Anorexia Nervosa, Orthorexia, Boulimia en Eetbuien)
Sportverslaving | Depressie
Leefstijlverandering

Open chat
Hi, waar kan ik je mee helpen?