fbpx

Chocolademousse van avocado

Deze week was het thema gezonde vetten, ook bekend als de onverzadigde vetten. Aangezien het bijna kerst is en je lekker gaat genieten, wat ongezonder eet dan normaal.  Wil jij het kerstdiner toch iets gezonder eindigen of jouw familie of vrienden verrassen met een heerlijk dessert! Waar je ook nog eens optimaal van kan genieten en helemaal niet moeilijk is om te maken?  Dan is deze heerlijke chocolademousse van avocado iets voor jou! 
Nu hoor ik je denken, hoe kan een lekkere chocolademousse nou gemaakt worden op een gezondere manier? Dat ga ik je vertellen. 

De mousse is gemaakt van avocado en pure cacao, wat ervoor zorgt dat je alleen natuurlijke ingrediënten binnenkrijgt. Avocado’s  zijn een bron van onverzadigde vetten die zorgen dat de bloedsuikerspiegel stabiel blijft, je lichaam voeden en onze hormonen een plezier doen.
Cacao in rauwe vorm is rijk aan antioxidanten, een bron van verschillende vitamines en mineralen en bevordert de aanmaak van hormonen en neurotransmitters. Deze laatste zorgen ervoor dat jij je goed en gelukkig voelt. Kortom een toetje die je niet alleen met kerst mag eten, waar jij je niet schuldig over hoeft te voelen maar lekker van kan genieten!

Maar waarom gebruik je dan avocado? Chocolademousse wordt normaal gemaakt met eieren en slagroom, omdat ik volledig plantaardig eet en mijn moeder dit toetje altijd maakte met kerst, wilde ik een andere variant maken die ook gezonder en voedzamer is dan de standaard chocolademousse.
Avocado zorgt voor de romige structuur en een heerlijke zachte smaak. Deze mousse zal wat minder luchtig zijn, maar is naar mijn mening bijna niet te onderscheiden van de andere, net zo lekker. Dit maakt de chocolademousse wel machtig, dus maak kleine porties. 

Benodigdheden

  • Mengkom
  • Scherp mes
  • Lepel
  • Keukenweegschaal
  • schaaltje of glaasjes

Ingrediënten voor 3 – 4 personen

  • 2 rijpe avocado’s
  • 25 gr cacaopoeder
  • 150 ml kokosmelk
  • Cacao of een stukje chocolade om te garneren

Optioneel kokosslagroom

  • 1 blikje kokosmelk (400 ml)
  • Beetje honing of agavesiroop

Bereidingswijze

  1. Snijd de avocado in twee stukken en verwijder de pit. Schep vervolgens met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd deze in grove stukken.
  2. Doe 150 ml kokosmelk in de blender en voeg de cacao, avocado toe. Blend dit tot een gladde mousse. Roer het tussentijds even door, zodat er geen stukjes achterblijven.
  3. Verdeel de chocolademousse over 4 kleine schaaltjes. Zet ze voor minimaal 4 uur in de koelkast zodat de mousse wat kan opstijven. 
  4. Serveer in een leuk schaaltje of een mooi glas. Garneer met wat geraspte chocolade en een beetje kokosslagroom. Geniet!
Bereidingswijze kokosslagroom

  1. Haal de kokosmelk uit de koelkast en schep het harde witte gedeelte uit het blikje. Doe dit in een kom en voeg een beetje honing of agavesiroop toe.
  2. Mix het geheel tot een gladde room ontstaat. Dit kan met een garde maar ook met een mixer. 
  3. Verdeel de kokosslagroom over de avocado chocolademousse

Tip: Voeg een halve banaan toe voor een iets zoetere smaak.

                   Eet smakelijk, geniet van de gezelligheid en het dessert
                             Ik wens je een hele fijne en liefdevolle kerst


           

Wil  jouw voedingspatroon optimaliseren en nu eens echt kiezen voor jouw gezondheid?
Vraag een gratis adviesgesprek aan of meld je nu aan voor het 12 weken Gezond & Vitaal coach pakket. Samen gaan wij aan de slag met jouw doelen, zodat jij weer lekker in je vel zit en voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt.

Liefs, Marieke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Open chat
Hi, waar kan ik je mee helpen?