De kracht van Aloë Vera op je gezondheid

Aloë Vera wordt al eeuwenlang gebruikt vanwege de geneeskrachtige werking van het sap. De plant zorgt voor het reinigen van ons lichaam van binnenuit, het helpt bij gewichtsverlies en geneest en verkoelt (brand)wonden. Het sap wat uit de Aloë Vera plant komt heeft veel positieve effecten op ons lichaam en is goed voor onze algemene gezondheid. Aloë Vera zit namelijk boordevol vitaminen en mineralen. Als je elke dag een kleine hoeveelheid sap drinkt geef je jouw lichaam alle vitaminen en mineralen die het nodig heeft. Daarnaast wordt het sneller opgenomen en geef je jouw weerstand een echte boost.

Wat maakt Aloë Vera zo gezond?

De wonderplant bevat een heleboel fytonutriënten*, ook wel vitaminen en mineralen genoemd. De Aloë Vera plant bevat de volgende vitaminen: Vitaminen C, E, B1, B2, B3, B6, B11 en zelfs B12, wat normaal gesproken niet vaak in een plant zit. De plant bevat ook nog eens alle 20 belangrijke aminozuren die ons lichaam nodig heeft. Alle mineralen die ons lichaam nodig heeft zijn te vinden in het sap van de Aloë Vera plant.

Hierbij kun je denken aan:

  • calcium, ijzer, zink, kalium, natrium,
  • mangaan, magnesium, koper, seleen,
  • zwavel, fosfor, strontium, kobalt en tin.

Wat zijn de voordelen van Aloë Vera drank?

Dankzij de vele vitaminen en mineralen die de aloë vera drank bevat, biedt dit veel voordelen voor onze gezondheid. Zowel op korte als op de lange termijn zijn ze merkbaar. De belangrijkste voordelen zet ik voor jou op een rijtje.

Aloë vera voor een gezonde huid

Als de eerste warme zonnestralen beginnen te schijnen in de lente, zijn we al gauw geneigd om in onze zomerkleding rond te lopen en vergeten onze huid te beschermen met goede zonnebrand. De huid is aan het eind van de dag verbrand en rood, krijgen last van eczeem of warmte bultjes en willen het liefst geen make-up dragen over onze puistjes. Geen zorgen, daar is de aloë vera gel of crème die onze huid kalmeert en verkoelt. Het geeft een pijnstillend effect bij brandwonden en gaat de jeuk tegen die eczeem kan veroorzaken. De stoffen in de gel bevorderen het genezingsproces en werken ontstekingsremmend voor de huid. 

Daarnaast is het ook zeer geschikt om huidveroudering tegen te gaan. De gel/sap van de aloë vera plant houdt onze huid soepel, strak en stralend. Zelf gebruik ik gezichtsverzorging waar aloë vera het hoofdbestandsdeel in is en ik kan de voordelen alleen maar beamen. Mijn huid voelt schoon, zacht en is veel minder droog.sap voorzie je jouw lichaam in een keer van een groot deel van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitaminen. Aloë vera sap bevat aminozuren die ervoor zorgen dat het enzymenstelsel optimaal functioneert.

Stimuleert de spijsvertering en werkt ontgiftend

De stoffen in aloë vera sap ontgiften ons lichaam op een natuurlijke manier, verbeteren de spijsvertering en voorkomen obstipatie. Het is voor ons lichaam goed om een aantal dagen even te ontgiften en haar rust te geven, zodat alle opgestapelde afvalstoffen het lichaam kunnen verlaten. Alle organen kunnen weer beter functioneren en wellicht verlies je daarna de laatste paar kilo’s, die je er maar niet van af kreeg. De aloë vera drank zorgt voor een regelmatige stoelgang, waardoor onze darmen de voedingsstoffen beter kunnen opnemen. Ook wordt de opname van het LDL-cholesterol (slechte cholesterol) verminderd, wat het risico op hart- en vaatziekten verkleint. Voor diabetespatiënten zou aloë vera drank ook kunnen helpen met het stabiel houden van e bloedsuikerspiegel.

Voorkom ontstekingen

Ontstekingen kunnen ontstaan omdat ons lichaam continue wordt blootgesteld aan ongewenste indringers van buitenaf en hier tegen vecht. De antioxidanten die aanwezig zijn in het aloë vera sap, zorgen voor een ontstekingsremmende en antibacteriële werking. Op die manier kunnen zelfs reumatische koorts, hersenvliesontstekingen, longontstekingen en diarree voorkomen of genezen worden. Aloë vera heeft zelf ook een ontsmettende werking en zorgt ervoor dat wonden sneller genezen.

 Versterk je immuunsysteem

Zit je na die lange winter wat in een dipje en voel je je moe en futloos? Drink dan ’s ochtends bij je ontbijt af en toe een smoothie met aloë vera! De plant bevat alle benodigde voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, aminozuren en enzymen die belangrijk zijn voor een optimale werking van het lichaam. Sommige van deze voedingsstoffen kan ons lichaam niet zelf aanmaken en moeten we via onze dagelijkse voeding binnen krijgen. Als je elke ochtend een shotje aloë vera sap gebruikt, geef je niet alleen je weerstand een boost maar zal je ook meer energie ervaren.

Geen last van brandend maagzuur

Brandend maagzuur ontstaat wanneer het zuur uit de maag terug in de keel sijpelt. Het is één van de meest voorkomende aandoeningen over de hele wereld. De aandoening kan voor heel wat ongemak zorgen. Een glas water gemengd met wat aloë vera sap kan dit probleem verhelpen. Zoals ik al eerder vertelde zorgt aloë vera ervoor voor een kalmerend gevoel en heeft het een ontgiftende werking. Aangezien zure reflux veroorzaakt wordt door gist, is aloë vera dus een heel handig hulpmiddel.

Hoe Aloë vera te gebruiken?

Je kunt aloë vera inwendig gebruiken, door een sapje of smoothie te maken op basis van het sap van de plant. Maar niet meer dan 50 ml per dag. Aangezien het bij teveel ook een laxerend effect kan hebben. Daarnaast kan aloë vera uitwendig gebruikt worden in de vorm van lotions en crèmes. Deze hebben vooral een verkoelend, kalmerend, pijnstillend en versoepelend effect op de huid.

Waar kun je Aloë vera het beste kopen?

Bij Forever ben je niet alleen zeker van de beste kwaliteit aloë vera en een duurzaam product, maar betaal je ook een eerlijke prijs. Daarnaast vindt je niet alleen de aloë vera drank in verschillende smaken, maar verwerken zij de aloë vera gel ook in de verzorgingsproducten voor zowel het lichaam als gezicht. Bij Forever zijn er verschillende opties en smaken voor de drank. Zelf ben ik heel enthousiast over de pure variant, maar vindt je dit iets te heftig? Dan kan de perzik of berry smaak iets voor jou zijn.

Wanneer Aloë vera vermijden?

Gebruik niet teveel aloë vera drank per dag, maximaal 50 ml per dag is echt voldoende. Teveel van deze drank kan een laxerende werking geven en dat wil je liever voorkomen. Wanneer je zwanger, een kind of nierpatiënt bent is het ook beter om aloë vera te vermijden. Twijfel je? Raadpleeg je huisarts of je behandelend specialist, zeker wanneer je nog andere medicatie gebruikt is dit raadzaam.

Ik vind het een heerlijke producten, met name de gezichtsverzorging. Mijn huid voelt zacht, schoon en het is de eerste keer dat mijn huid niet prikt nadat ik heb gescrubd of mijn make-up eraf heb gehaald. Wil jij zelf iets van Forever proberen of ben jij al bekend met dit merk? Hier kun je eenvoudig jouw favoriete product bestellen.

 

*Fytonutriënten zijn stoffen die in plantaardig voedsel zitten welke erg belangrijk zijn voor de menselijke gezondheid 

 

Ben jij fan van aloë vera? En welk product gebruik jij?

 

Liefs, Marieke

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Open chat
Hi, waar kan ik je mee helpen?