Over mij

Mijn visie

Ik wil zoveel mogelijk vrouwen helpen om de strijd met voeding, gewicht & haar lichaam los te laten.  En dat zij zichzelf volledig gaan omarmen, een krachtige mindset hebben en genieten van de vrijheid rondom voeding en beweging.

Mijn visie op gezonde voeding is: Alles zo puur en onbewerkt mogelijk. Zo weet je zeker dat je lichaam alle voedingstoffen binnen krijgt die ze nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren en gezond te blijven

Daarnaast houd ik rekening met de adviezen van Richtlijnen Gezonde Voeding van de Gezondheidsraad (RIVM). Deze zijn wetenschappelijk onderbouwd en duidelijk. Natuurlijk wel hier en daar met een eigen touch.

Mijn visie op mentale gezondheid: Niets is zo belangrijk als je mentale gezondheid. Als geen ander weet ik hoe moeilijk het is. Er kampen zoveel mensen met mentale problemen, waar nog steeds een taboe op heerst.

Deze taboe wil ik doorbreken. Ik wil mentale ziekten bespreekbaar maken door mijn verhaal te vertellen en hier andere mee te inspireren en te helpen.

Over

Marieke Geurds

Hi, ik ben Marieke! Vanuit mijn eigen ervaring en expertise wil ik jou inspireren, motiveren en helpen om jezelf terug te vinden. Ik ga jou laten ervaren dat voeding vóór je kan werken i.p.v. tegen je. Dat voeding een medicijn kan zijn wanneer jij last hebt van lichamelijke klachten of ziekte. Je hebt immers voeding nodig om gezond, fit en energiek te zijn. Ik geef jou de kennis om je lichaam te voeden en help je op weg om gezond & sterk te worden, weer in contact te staan met je lichaam en lekker in je vel zit. 

Met mijn coaching help ik jou om voorgoed af te rekenen met jouw (beginnende) eetstoornis,  eetbuien, depressie of overgewicht. Als ervaringsdeskundige weet ik hoe moeilijk het is om een gezonde balans tussen voeding, lichaam en geest te creëren. Ik heb al ervaren wat jij doormaakt zie en hoor ik jou en niet de eetstoornis of andere problematiek. 

Het vergt tijd, kracht en doorzettingsvermogen, maar weet  dat je er zoveel moois voor terugkrijgt. Ik wil dat samen met jou de uitdaging aangaan en jouw doelen bereiken!

Ik geniet van

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Een goed boek

Het liefst op de bank met een dikke deken, een heerlijke thee en frenkie ernaast.

Gezelligheid

Spelletjes spelen waarbij ik win! Af en toe lekker gek doen, nieuwe dingen leren en dit weer met jou delen.

Sporten

Ik geniet van sporten, omdat het mijn uitlaatklep is, mijn medicijn en mijn valkuil.

Natuur

Hier vind ik rust en tegelijkertijd onwijs veel inspiratie en ideeën. Ik vind het heerlijk om te wandelen met hond Frenkie of met een leerzame podcast op.

Reizen

Reizen, nieuwe plekken ontdekken en verdwalen.

Waarderen

Het knuffelen met de mensen die ik lief heb, liefde te geven en goede gesprekken voeren.

Wat zeggen mijn klanten?

Bianca
Bianca
Read More
Marieke heb ik per toeval gevonden. Het beste wat mij kon gebeuren! Het programma is niet bedoeld om zo snel mogelijk afvallen. Het is echt bewustwording en een stukje helen. Wat doe ik en waarom? Ik heb het afgelopen half jaar heel veel geleerd. Het contact voelde veilig waardoor je een hoop kan delen. Marieke weet waar ze over praat. Kortom een hele fijne en leerzame manier om te werken aan je gezondheid. Een echte aanrader! Marieke je bent een topper met een gouden hart!
Sanne
Sanne
Read More
Een hele fijne ervaring bij Marieke. Niet alleen op het gebied van eten maar juist ook met mijn mentale strijd. Ik heb nu echt een balans kunnen vinden in gezond en vooral ook lekker eten. Ik heb nu een juiste structuur gevonden in eten en kan ook echt genieten. Ik ga zeker door tot ik mijn doel behaald heb. Misschien duurt het wat langer maar met blijvend resultaat.’
Josephine
Josephine
Read More
Marieke heeft me goed kunnen coachen omdat ze echt naar mijn wensen heeft geluisterd. Hoe meer informatie jij zelf aan haar geeft, hoe beter zij jou kan helpen. Het meest prettige vond ik dat ik geen gekke boodschappen in huis hoefde te halen en niks over hield. Daarnaast ervaarde ik totaal geen honger! Ik raad Marieke dan ook iedereen aan die het maar horen wil
Feline
Feline
Read More
Ik vond het zeer fijn om te praten over je gevoelens en gedachtes. Je kon echt open zeggen wat je voelde en dacht, je voelde je niet beschaamd bij haar. Omdat ze zelf weet hoe het is om een eetstoornis te hebben. Ook was het fijn dat je altijd bij Marieke terecht kon of dat ze zelf eens vroeg hoe het liep.
Sanne
Sanne
Read More
Marieke is zeer bekwaam en betrokken tijdens het proces. Haar empathie en doortastendheid zijn dan ook één van haar kernkwaliteiten. Door het stellen van de juiste vragen weet ze altijd tot de kern te komen. Marieke is een fijne sparringpartner en weet waar ze het over heeft! Met haar hulp en mijn inzet heb ik in korte tijd fantastische resultaten geboekt. Ervaar je moeilijkheden met het maken van betere/gezonde keuzes in je leven, neem dan vooral contact op met Marieke! Ik heb er onwijs veel aan gehad.​
Previous
Next

Herstel jouw relatie met voeding en wordt weer gelukkig met jezelf!

Opleidingen & Specialisatie

1

Mijn opleidingen

Apothekersassistent (2013-Capabel)
Vitaliteitscoach (2020-Civas)
Orthomoleculaire Therapeut (2021 – Civas)
Medische basiskennis (2022-Total Health volgens PLATO richtlijnen)

Specialisatie

Eetstoornissen & Eetproblematiek
(anorexia, boulimia, orthorexia, emotie-eten, eetbuien)
Sportverslaving
Depressie
Intuïtief eten

2

Mijn curssesen

Ervaringsdeskundige  (2017)
Diabetes mellitus type 1 en insuline therapie (2017)
Ondervoeding (2019)
Voeding en medicatie (2019)
Veganistische leefstijl (2020)
Voeding en voedingssupplementen (2020)
Darmklachten: Obstipatie en PDS (2020)
Voeding voor brein en darmen (2021 – Ortho Health Foundation)
Vrouwen & vrouwenklachten (2021 – Ortho Health Foundation)
Psyche & voeding (2021 – Ortho Health Foundation)
Metabool Syndroom (2022- Ortho Health Foundation)
Voeding en hormonen (2022- Ortho Health Foundation)

Ik val als CAT-therapeut onder GAT-Wkkgz klachtrecht en GAT-tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT) meer informatie over mijn klachtenregeling zie https://gatgeschillen.nl
Ik ben aangesloten bij Collectief Alternatieve Therapeuten
BO-nummer.: 57522021-06-22
SHO-registratienum