Maevitae

Hoe wordt je vitaal en zet je gedragsverandering in gang?

Onderstaande afbeelding geeft mooi weer hoe ik bij mijn cliënten gedragsverandering in gang zet. Niet alleen wordt er gekeken naar voeding & beweging, de mindset vind ik nog veel belangrijker. Als jouw mindset niet op orde is kan je nog zoveel externe factoren veranderen maar zal je nooit tevreden zijn met het resultaat of je nieuwe leefstijl vol kunnen houden. Tijdens onze coach gesprekken gaan we hier aan werken. Je gaat wat dieper graven, probeert dingen uit en maakt opdrachten. Leert om meer naar je lichaam te luisteren en terug te gaan naar je eigen ik.

Hieronder staat elke pijler even kort uitgelegd en toegelicht. Want ja, wat is wat en wat houdt het precies in? Wat leer je bij welke pijler en hoe leer je dat?

Eigen regie nemen

Dit betekent dat je zélf verantwoordelijkheid neemt voor jouw kwaliteit van leven, je gezondheid, duurzame inzetbaarheid en je levensgeluk. Je bent in staat om jezelf doelen te stellen waar je warm voor loopt en weet de juiste prioriteiten te stellen om deze doelen ook daadwerkelijk te behalen. Vanuit een sterke intrinsieke motivatie ga je zelf weer aan het roer staan van je

Mindset & veerkracht

Het versterken van jouw mentale fitheid en jouw veerkracht gaat je helpen om jouw doelen daadwerkelijk te behalen. Je krijgt helder zicht op de ‘beren op de weg’ en de gedachten in je hoofd – irreële angsten, zorgen en belemmerende niet-helpende gedachten. Wanneer je deze gaat herkennen en weet hoe je deze kunt transformeren in helpende gedachten en overtuigingen ga je met meer innerlijke rust, zelfvertrouwen en veerkracht de kleine en grote uitdagingen aan waar het leven je af en toe mee om de oren slaat.

Wat is veerkracht? Veerkracht is het vermogen om je aan te passen aan stress en tegenslag. Je ‘veert’ als het ware terug. Mensen met een hoge veerkracht laten zich minder snel uit het veld slaan. Ze gaan door, wat er ook gebeurt en komen er zelfs sterker uit!

Sociaal – emotionele balans

Je gaat je lichaamsbewustzijn vergroten. Je leert emoties en gevoelens in je lichaam te herkennen, deze te erkennen en hoe je hier zo effectief mogelijk mee om kunt gaan. Zodat ze jouw dagelijks leven niet meer beïnvloeden en bij het behalen van jouw doelen niet meer in de weg staan. Je krijgt inzicht in de manier waarop je met je emoties bent omgegaan die je liever niet wilde voelen. Welke handelingen, gewoontes en gedrag je vertoonde.

Bijvoorbeeld: verdoving door alcohol of drugs gebruik. Minder of juist meer eten. Een verstoorde relatie met voeding creëren. Depressie of je helemaal afzonderen.

Fysieke balans & gezonde leefstijl

Leven in balans begint met uitgebalanceerde natuurlijke onbewerkte voeding. Deze voeding geeft jouw meer energie om alles te kunnen doen wat je belangrijk vindt.  Daarnaast zijn voldoende beweging, ontspanning, goed slapen, een gezonde lichaamssamenstelling en een gezond gewicht erg belangrijk om leefstijl gerelateerde chronische aandoeningen te voorkomen.  Samen kijken we naar jouw huidige voeding- en leefstijlpatroon en passen deze aan i.c.m. de door jouw opgestelde doelen.

Persoonlijke ontwikkeling

Wie ben je? Waar word je blij van? Waar krijg je energie van? Waar haal jij voldoening uit? Wat heb jij nodig om tot bloei te komen? Wat is er écht belangrijk voor jou in je leven? Wie ben je zonder je werk? Wat is jouw missie? Welke bijdrage heb je te leveren? Hoe geef jij zin aan de tijd van je leven?

De antwoorden van dit soort vragen zijn belangrijk om richting te geven in jouw leven. Dat de keuzes die je maakt goed voor je zijn voor zowel je gezondheid als je algehele jij

Wil je jouw voeding, beweging en mindset onder de loep nemen?  Samen aan de slag met jouw doelen en gedragsverandering creëren?

Dan kom ik graag met je in gesprek tijdens een gratis sparringsessie. Tijdens deze online sessie luister ik naar jouw verhaal en geef ik je persoonlijke tips. Zo kan je zelf de volgende stap zetten naar een fijne en gezonde relatie met voeding. Want dit is ook voor jou haalbaar!

Via onderstaande knop kan je een moment kiezen die jou het beste uitkomt en je lekker op je veilige plek kunt blijven zitten met een warme kop thee!