Maevitae

Mijn verhaal

Vanaf mijn 11de tot 24ste kreeg ik te maken met de eetstoornis anorexia, een sportverslaving, diverse trauma´s en meerdere depressies. Ik heb lang traject gevolgd met intensieve behandelingen waarbij ik mijn zelfverzekerdheid en zelfvertrouwen heb laten groeien. Waarbij ik heb geleerd te geloven en te vertrouwen op mijn eigen IK. En dat ik zoveel meer ben dan de eetstoornis, de sportverslaving en mijn depressie. Zij zijn mij overkomen en hebben mij gevormd tot de vrouw die ik vandaag de dag ben. Dat ik deze weg heb moeten afleggen om er achter te komen hoeveel krachtiger ik ben dan ikzelf dacht en wat ik nu eigenlijk met mijn leven wil. Écht wil. Niet omdat anderen het van mij verwachten of omdat het precies volgens een boekje moet.

De diverse therapieën, mijn persoonlijke ontwikkeling gedurende de jaren en het blijven doorvechten, wakkerde iets in mij aan. Zelf heb ik het zo fijn gevonden om therapie te krijgen van ervaringsdeskundige. Therapeuten die mij begrepen terwijl ik niets hoefde te zeggen. Waarbij ik herkenning en erkenning vond. Die mij niet afkeurde omdat ik een terugval had. Die coach wil ik ook voor jou zijn. Dat jij je verhaal bij me kwijt kunt zonder enige oordeel. Dat ik met jou naar de oorzaak van het probleem ga en we hier samen een passende oplossing voor vinden. Uit ervaring weet ik dat deze methode beter werkt dan alleen maar te focussen op het eetgedrag. Ik wil jou helpen naar een gezond leven. Een gezonde balans tussen jouw fysieke en mentale gezondheid. Ik wil jou leren dat voeding ook vóór je kan werken in plaats van tegen je en dat er meer is dan het getal op de weegschaal. Dat je weer kunt genieten van gezonde voeding, het koken en experimenteren met nieuwe recepten, zonder het tellen van calorieën of ‘verboden’  of ‘slechte’ producten.  Die zijn er namelijk niet.

Weer echt gaan leven

Ook ik heb nog wel eens een off-day, dat ik even niet zo lekker in mijn vel zit. De ene keer weet ik wel de oorzaak en de andere keer is het er gewoon. Maar dit is oké. Je bent echt niet de enige met zulke dagen. Het hoort bij het leven. Op zo’n dag vind ik het fijn om even naar het park te gaan om te wandelen, om wat langer in bed te blijven liggen of om een serie te kijken. Van deze momenten leer je juist. Je groeit. En dat gun ik iedereen. Of je nu wilt afvallen of aankomen, een depressie hebt of kampt met een negatief zelfbeeld. Het kan echt anders en daar wil ik jou bij helpen.

Sporten en gezonde voeding zijn altijd een belangrijk deel van mijn leven geweest, als kind was ik altijd buiten en vond ik koken onwijs leuk. Tot dat ik hierin doorsloeg en het plezier in sporten en fitness verloor. Het werd een obsessie, een ‘moetje’. Gelukkig heb ik hierin ook de balans terug weten te vinden en is sport ook een stok achter de deur op een off-day. Het is niet alleen goed voor ons lichaam maar ook voor onze mind. Zeker wanneer je een depressie of een burn-out hebt, is juist beweging een goed medicijn.

Met mijn coaching help ik jou om je weer jezelf terug te vinden en te ontdekken. Om je fit, energiek en sterk te voelen. Samen zorgen we ervoor dat jij een gezonde relatie met voeding en jezelf ontwikkeld, een leefstijl creëert die bij jou past. Dat je leert om lief te zijn voor jezelf en jezelf accepteert.  En het allerbelangrijkste: dat je weer gaat leven. Leven zonder eetstoornis, depressie of overgewicht. Zonder schuldgevoel, maar echt vanuit jou ‘eigen’ IK

Door mijn eigen ervaring wilde ik andere helpen

Door mijn eigen ervaring, mijn passie en diverse opleidingen en cursussen, heb ik besloten om mijn eigen coaching bedrijf MaeVitae te starten. Als Orthomoleculair Therapeut, Vitaliteitscoach en Ervaringsdeskundig Eetstoorniscoach ga ik jou helpen om weer gezond te worden. Om je weer goed over jezelf te laten voelen. Om weer op een positieve manier met eten te kunnen omgaan zonder restricties, dieetregels of compensatiegedrag.

Investeer in jezelf en in jouw gezondheid. Leer nieuwe kennis en ontwikkel nieuwe patronen waar jij je hele leven van kunt profiteren! 

Ontdek wat een combinatie van natuurlijke voeding, beweging en het creëren van een krachtige mindset een verschil kunnen maken in hoe jij je voelt!